torstai 5. syyskuuta 2013

"I am definitely a madman with a box"

Tänään oli ensimmäinen kunnollinen työpäivä, vaikka oonkin täällä majaillut jo melkein kokonaisen viikon. Herään aamulla about klo 06:40, petaan J:n sängyn (tai vaihtoehtoisesti yritän maanitella pojua petaamaan sängyn itse), laitan kouluvaatteet esille ja vahtaan, että J pesee hampaat ja pukee päälleen. J on sen verran mainio tyyppi, että se saattaa vaan istua ja ihmetellä vaikka ois kiire. Esimerkiksi tänään se oli suihkussa 15min eikä saanu siinä ajassa avattua ees shampoopulloa, haha...

Aamutoimien + aamupalan jälkeen lähdettiin polkemaan kouluun, joka on tuossa suhteellisen lähellä. Matkaan kuluu J:n kanssa korkeintaan 20min ja suurin osa tuostakin ajasta kuluu siihen, että kiivetään hirveellä tuskalla ja vaivalla mäen päälle ja siitä toisen mäen päälle. Barnet on siis ihan hullun mäkistä aluetta ja pyöräily on tosi raskasta jopa mulle, vaikka oonkin pyöräilly lähes päivittäin kahdeksan vuoden ajan!

Kun olin heittäny J:n kouluun, tulin takasin kotiin ja mietin että mitähän sitä nyt seuraavat kuusi tuntia tekis. Mulla on siis tosi paljon vapaa-aikaa päivisin, vaikka toki sillä ajalla hoidan tarvittavat kotiaskareet. Siivottiin eilen host mumin kanssa se osuus mitä miun pitää siivota sit vastaisuudessa ja voin kyllä kertoo, että helpolla pääsen... Imuroidessa ei tarvii siirtää mitään yöpöytiä yms, imuri ei mahdu sängyn alle ilman taistelua joten host mum skippas tän osion suosiolla, alakertaa ei imuroida ollenkaan vaan hoidetaan pelkällä harjaamisella ylimääräset roskat pois (host mum sano: "life is too short for this") ja niin edespäin. Tänään otin haasteeks kauluspaitojen silittämisen (joka ei myöskään oo turhan tarkkaa), mutta luulen tarvitsevani vielä harjoitusta sillä saralla. Better luck next time!

Täällä on ollu ihan kamalan kuuma siitä lähtien kun tulin, enkä oo nähny sadepilvistä vilaustakaan. Naapurissa kasvaa päärynäpuu ja toisinaan voi myös nähdä papukaijojen lentelevän vapaana. Toistaiseksi en oo vieläkään nähny takapihan kettua + kahta poikasta, mutta oon kyllä erittäin tarkkaavainen tämän asian suhteen. Tän perheen koira Harry R-A-K-A-S-T-A-A minua eikä se oo jääny keneltäkään huomaamatta, mutta miusta on vaan ihanaa kun toinen tulee nukkumaan ihan viereen ja käy välillä tekemässä tilannekatsauksen miun huoneessa. Törmäsin eilen ensimmäistä kertaa sattumalta toiseen au pairiin kun olin hakemassa J:tä koulussa ja tää tyttö vaikuttaa tosi mukavalta! Ei olla vielä keretty treffaamaan kunnolla, mutta sovittiin että mennään sunnuntaina yhtä matkaa au pair tapaamiseen keskustaan. Ehkä tällä kerralla meen tubella ja vältän jäätävät liikenneruuhkat!

Vaikka täällä Englannissa onkin kaikki paremmin kun hyvin, niin jotenkin tulee aina haikea mieli kun aattelen Suomea ja kotikaupunkiani. Ikävöin ihan kummallisia paikkoja, havumetsää, siilejä, tuttua ja turvallista arkea. Vanhempiani, sisaruksiani, ystäviäni, poikaystävääni. En voi sanoo että ois ihan kunnollinen koti-ikävä, koska viihdyn Lontoossa tosi hyvin enkä missään tapauksessa haluis lähtee vielä takaisin kotiin. Varsinkaan kun mietin, että siihen pisteeseen päästäkseni täytyis matkustaa lentokoneessa. No thank you!

Ajattelin tänään ottaa kuvia tästä meidän kodista, mutta se jotenkin sit vaan vähän jäin. Yritän huomenna ottaa uusinnan, jos ketään kiinnostaa nähdä minkälaisessa talossa asun täällä!

2 kommenttia:

  1. Hei Milla, mulla on nyt semmonen tilanne, että täällä mun perheessä ei oikeen hommat suju niin ku pitäs niin joudun vaihtamaan perhettä ja silleen. Oon siis nyt ettimässä uutta perhettä ja kattelen niitä myös Irlannista ja Englannista, niin voisin kaivata vähän apua. Niin aattelin että laitan omaan blogiin nyt kommentit semmosiksi että ne pitää erikseen hyväksyä ennen ku näkyvät. Niin voisit sää laittaa mulle sun sähköpostia sitten kommentteihin niin en sitten julkase sitä kaikkien näkyville :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi ikävä kuulla! Mutta laitoin sähköpostiosoitteen siun blogin kommentteihin. :) Jutellaan tarkemmin sit sen kautta!

      Poista