keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Vinkkejä tuleville au paireille

Tässä kun oon nyt lueskellu noita hakemuksia Kyran kanssa päätin, että voisin antaa vähän vinkkejä. Nää pätee siis nyt erityisesti niille, jotka etsii host familya Aupair Worldista!

Aloitetaan vaikkapa profiilin luomisesta. Niihin profiiliteksteihin kannattaa nähdä paljon vaivaa, vaikka se tuntuis uuvuttavalta ja loputtomalta urakalta. Kerro kaikista mahdollisista harrastuksista ja kiinnostuksenkohteista, koska niiden perusteella perheet osaa vähän hahmottaa sitä, että minkälainen henkilö siellä profiilin takana on. Miulle oli tosi vaikeeta "kehua" itseäni profiilissani, mutta se on pakko tehdä jos haluaa antaa hyvän kuvan itsestään. Itseään kannattaa kehua ihan rohkeasti ja nostaa omia hyviä piirteitään esille. En tietenkään suosittele valehtelemaan luonteenpiirteistään, mutta näin suoraan sanottuna ei oo hyvä ajatus tyytyä vaan sellaseen "oon ihan kiva tyttö"-selostukseen. Yhdellä perheellä saattaa nimittäin helposti olla se satakin aupparikandidaattia ja niistä joudutaan karsimaan ihan suoralla kädellä suurin osa pois ihan vaan profiilitekstien perusteella.

Toinen aika iso asia profiilissa on kuvat. Kuvattomat profiilit skipataan yleensä automaattisesti, joten sinne kannattaa latailla useitakin otoksia. Kuvat omasta pärstästä kannattaa valita harkiten, parhaiten toimii sellainen suhteellisen neutraali hymykuva. Kyra on sanonu, että se ei ikinä valitse sellasia tyttöjä jotka näyttää siltä, että ne vois varastaa aviomiehen. :D Eilenkin tuli sellanen profiilikuva vastaan, jossa tyttö posetti täydessä tällingissä aika niukassa tuubitopissa. Jos on hakemassa au pairin paikkaa = töitä lasten parissa, ei tuollanen profiilikuva oo ihan sovelias. Perheet vetää ne ensimmäiset mielikuvat profiilikuvien perusteella, eli niitäkin kannattaa miettiä vähän etukäteen. On hyvä idea laittaa kuvia omasta perheestään, lemmikeistään ja ehkä siitä harrastuksestaan. Lisäksi on ERITTÄIN hyvä idea laittaa kuvia itsestään hymy korvissa ja syli täynnä lapsia/pörröisiä koiranpentuja/yms. Kannattaa vetää kaikki peliin erottuakseen muista!

Lastenhoitokokemusta ei välttämättä aina vaadita, mutta tietysti sitä kannattaa korostaa jos sellaista löytyy vähääkään. Toinen tärkeä asia on pyytää lastenhoidosta suosituksia, ja mainita niistä sitten ihan erikseen profiilissaan. Miullehan itse asiassa kävi niin, että yhden ehdokasperheen äiti neuvo mainostamaan niitä suosituksiani enemmän koska ne oli ilmeisesti erittäin hyvät! Suositukset on AINA plussaa, vaikka kaikki perheet ei niitä vaadikkaan.

Nyt sit edetään profiilin luomisesta siihen vaiheeseen, kun ollaan kiinnostuneita perheestä ja ollaan juuri lähettämässä ensimmäistä viestiä kyseiselle perheelle. Aupair Worldissa tuo homma toimii silleen, että viestiä lähettäessä siihen tulee aina automaattisesti sellanen teksti, jossa lukee tyyliin jotain "Hi Family X! I read your profile and I really liked it! Please take a look at my profile.....". Tuon automaattisen tekstikentän lisäksi sieltä alhaalta löytyy toinen tyhjä kenttä, johon voi kirjottaa henkilökohtaisen tekstin. Pahin virhe mitä tässä vaiheessa voi tehdä, on jättää se henkilökohtainen kenttä tyhjäks ja lähettää pelkästään se automaattinen viesti. Perheille se on merkki siitä, että et oo tosissas kiinnostunu niistä eikä suurin osa perheistä vastaa sellasiin viesteihin mitään. Kannattaakin siis kirjottaa se henkilökohtainen viesti huolellisesti ja osoittaa siinä, että on lukenu just sen perheen profiilin hyvin. Osa au paireista copy+pastettaa kaikille perheille saman viestin, mutta sen yleensä kyllä huomaa kilometrien päähän. Esimerkiksi yks tyttö kirjotti Kyralle, että auttaa kyllä ihan ehdottomasti kotiläkysissä, vaikkei Kyran profiilissa lukenu mitään kotiläksyistä. :D Mutta niin, vaikka ei jaksais kirjottaa jokaiselle perheelle täysin erilaista tekstiä, niin kantsii ainakin muokata se viesti jokaiselle perheelle sopivaks!
Henkilökohtaisessa viestissä voi kertoa lyhyesti ja ytimekkäästi itsestään (eli ne asiat mitkä on profiilissa pitkästi kirjoitettuna) ja vaikuttaa oikeesti kiinnostuneelta. Erittäin tärkeää on myös kysyä kysymyksiä perheestä/perheen lapsista! Kaikille perheille tärkeintä on kuitenkin juuri se miten au pair handlaa lapset, eli omasta mielestäni on kyllä aika paha moka olla kiinnittämättä mitään huomiota niihin perheen lapsiin. Kyralle se oli ainakin pitkä miinus ja tosi helppo tilaisuus karsia noita ehdokkaita pois.

Jos selviää ensimmäisistä viesteistä, kannattaa näyttää se oma kiinnostus ihan avoimesti, sillä mitä laiskemmin vastaat, sitä helpommin perhe menettää kiinnostuksensa. Mutta tässäpä varmaan nää kriittisimpien alkuvaiheiden vinkit on, toivottavasti edes joku hyötyy näistä tulevassa etsinnässään. Lisää saa tietysti kysyä aina, vastaan kyllä ihan mielelläni!

Ps. Näin maanantaina meidän koulumatkalla kuolleen ja päättömän rotan. Se on samassa paikassa vielä tänäkin päivänä, tosin vähän heikommassa hapessa (linnut on käyny vähän aterioimassa) ja miun tekis mieli aina yökkäillä siitä ohi kävellessä. Viime yönä en saanu nukuttua hyvin, koska näin painajaisia kuolleista rotista meidän talossa. D: Hyi helvata.

6 kommenttia:

  1. Oi jes, tää postaus oli ihan super! Mä tässä kärsin vikoja yo-kirjotuksia ja päätin jo syksyllä että sit kun on kirjotukset ohi ni laitan ton mun profiilin edustuskuntoon (nyt mulla tosiaan on vaan se profiili ihan tyhjänä siellä lol). Nää tuli just oikeeseen aikaan nää sun neuvot! Kiitos että jaksoit kirjoittaa ja kiitos muutenkin kivasta blogista - on kiva lukea kun tietää että "hei, tällästä mä teen kans vuoden päästä" :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Kantsii tosiaan jo alkaa parsimaan profiilia kuntoon kun varmaan aika iso osa perheistä alkaa ettimään uutta au pairia nyt ihan lähiviikkoina.

      Aw kiitos ihanasta kommentista, just tällaisten kommentoijien takia jaksan petrata aina välillä ja kirjottaa useammin!<3

      Poista
  2. Tää postaus tuli kyllä niin tarpeeseen! Harmi vaan että huomasin tän vähän liian myöhään, olin jo nimittäin kerenny lähettää yhdelle perheelle hakemuksen mutta ihan puhtaasti missasin sen laatikon mihin voi kirjottaa oman viestin :/ No pitää vaan toivoa että ne vastaa jotta saan tilanteen korjattua :D Törmäsin muuten APW:ssa Kyran profiiliin ja vaikutti tosi mielenkiintoselta, harmi että etsivät au pairia yli 10 kuukaudeks kun itellä se maksimi on 9 kk, muuten oisin kyllä laittanu hakemuksen menemään! Mutta hei suuret kiitokset tästä postauksesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee hyvä, on kiva kirjotella vinkkejä jos joku niitä ihan tosissaan käyttää sitten hyödykseen! Ja miusta Kyran profiili on - to be honest - tosi laimee verrattuna siihen, minkälaisia ne on todellisuudessa haha. :D Mut hei, lykkyä tykö ja onnea matkaan au pairiksi!

      Poista
  3. kuinka aikaisin kannattaa aloittaa tuo koko au pair rumba ja täyttää järjestön hakemus jos haluaa lähteä ensivuonna loppukesällä/syksyllä?? Että kauan tuossa prosessissa ennen perheen etsintää voi kestää ja kauan sinulla kesti??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No miehän en siis lähteny järjestön kautta, joten en oikein osaa neuvoa siinä hommassa. Miulla perheen löytämiseen meni n. 5kk - tosin omatoimisesti - ja aloitin ettimään kunnolla suunnilleen helmikuussa.

      Tsemppiä matkaan!

      Poista