lauantai 4. tammikuuta 2014

"Welcome to London, mind the gap"

Noniin taalla taas! Oon host mumin tietokoneella (oon luovuttanu jo oman tietokoneeni suhteen, pahana paivana en voi ees pitaa kahta valilehtea auki ilman etta kone kaatuu...onneks aiti ja isi muuttaa taman asian piakkoin!<3) ja tajusin just, etta eihan tassa oo 'a' tai 'o' kirjaimia, apua. Oon pahoillani!

En oo tassa kyennyt/kerennyt raportoimaan mitaan joulusta tai uudesta vuodesta, mutta nyt oon kotona Jackin kanssa kahdestaan ja ajattelin korjata asian. Palatakseni jouluun, en tienny yhtaan mita odottaa. Nyt tallasen brittilaisen joulun kokeneena voin todeta, etta takalainen joulu poikkeaa kylla ihan tosi paljon suomalaisesta joulusta. Enka kylla oo hirveen vaikuttunu, vaikka ihan kivaa olikin. Meidan jouluun valmistautuminen alkoi kuusella + koristeilla muutama viikko ennen joulua. Meilla oli sellanen pieni ja sieva aito joulukuusi, joten jouluinen tuoksu olohuoneessa oli taattu! Hommailin lahjoja host perheelleni jo hyvissa ajoin ja olin lahjoihin suhteellisen tyytyvainen, vaikka miulla ei ihan hirveesti ollu rahaa laittaa niihin. Jackille ostin sellasta valkoista savea + ison paketin suklaata & host vanhemmille teetin taulun Jackista, ostin viinipullon + vahan hienompia suklaaherkkuja. Mie sain ite ihan mahtavan lahjan nailta! Lahja sisalsi The Body Shopin ISON kookos-teemaisen lahjaboxin, jossa oli sisalla palasaippua, nestemaista vartalosaippuaa (onko taa edes sana!?), vartalorasva, kuorintamommo ja pesusieni. Tuon lisaks lahjapussista loyty viela piparkakkumiespesusieni ja One Directionin Our Moment -hajuvesi. Ihan huippu lahja, arvasin etta Kyra hankkii miulle jotain One Direction kamaa. :D

Mutta palatakseni itse jouluun, kaytiin 23. paiva joulukuuta pantomimessa, joka on ilmeisesti aika perinteinen juttu taalla. En ollu ite ees koskaan kuullu moisesta, joten tietysti lahdin sitten muun perheen matkaan tsekkaamaan mista on kyse. Pantomime on nain omin sanoin selitettyna sellanen naytelma, joka vedetaan tahallaan tosi overiks ja johon yleiso otetaan tosi vahvasti mukaan. Se oli ihan hullua, ihmiset hurras, vihels ja taputti ennen kun koko homma oli ees alkanu! Me oltiin kattomassa Snow White ja voin ihan rehellisesti myontaa, etta nautin naytelmasta tosi paljon. Yleensa en hirveesti lampee tollaselle ylivedetylle huumorille, mutta tuolla se toimi jotenkin tosi hyvin ja nauroin ihan hulluna sen 1,5h aikana.

24. paiva lahti kayntiin pienella haikeudella ja yritin kovasti kattoo joulupukin kuumaa linjaa, mutta eihan siitakaan sit tietysti tullu mitaan tuon miun koneen kanssa. Illalla kaytiin sit joulukirkossa tuossa ehka 200m paassa ja olin vahan kauhuissani siella. Oon tottunu siihen, etta joulukirkossa on tosi rauhallista ja lammin ilmapiiri. Ihmiset istuu siella hiljaa, hengittaa sisaan joulun rauhaa ja karistaa turhat huolet mielestaan. Mutta juu, vissiin vahan eri savelet taalla... Meidan pappi heitti ihan koko ajan lappaa, ihmiset huutonauro ja meno oli aika levotonta... Yhdessa vaiheessa pappi mm. kannusti ihmisia matkimaan eri maatilan elaimia ja siina sitten koko kirkko matkittiin lehmia, lampaita jne. Ihan outoa, tykkaan paljon enemman suomalaisesta joulukirkosta! Kirkolta kaveltiin sitten tuohon vahan matkan paahan intialaiseen ravintolaan ja voih, koin taas uuden ruokarakkauden. Talla hetkella oon syony kiinalaista, intialaista ja thai ruokaa. Kylla tama matkailu avartaa. ;)

Varsinainen joulu meilla alko 25. paiva kello kahdeksan aamulla, kun Jack ryntas herattamaan miut. Ainakin tassa meidan perheessa on tapana avata lahjat heti aamusta, joten eihan siina sit muu auttanu kun raahautua silmat ristissa alakertaan. Siina sitten avattiin lahjat, syotiin aamupalaa ja katottiin telkkaria, kunnes luovutin ja menin nukkumaan parin tunnin paikkarit. Meilla oli jouluruoka noin kahdentoista aikaan paivalla (mitah!?) ja ruoka oli aika samaa mita joka sunnuntain roasted dinnerilla = perunaa, parsakaalia, porkkanaa, herneita ja kalkkunaa. Steve paisto viela jonkun pienen hunajakinkun, mutta mina kasvissyojana siis puputin noita vihanneksia. Perinteinen jouluherkku on ilmeisesti mince pie, josta en tykkaa yhtaan. :D Mutta meilla ei siis ollu joulupoydassa mitaan tavallisesta poikkeavaa, buu! Ens jouluna mussutan sit pipareita, graavilohta, riisipiirakoita, omena-pasta-porkkana-herne-salaattia, joulutorttuja ja fazerin sinista monen monta kiloa ja monta paivaa putkeen... Mutta no joo, olihan meilla ne christmas crackersit, joiden sisalla oli paperihattu + vitsi + joku pieni sala. Sain muistaakseni kynsileikkurit, mutta Jack halus ne, joten Jack otti ne, haha. Mutta siinapa se meidan joulu sitten olikin, jatti kylla vahan kylmaks varsinkin kun oon joulu_lover_forever. Ens vuonna sitten kunnon kinkerit, jooko aiti ja iska?

Uusi vuosi olikin sitten ihan eri stoori, oli niin hyvat partyt etta pakko kylla paasta viela joku vuos uudestaan. Ilta lahti kayntiin klo 15:30, kun lahdettiin Tescon kautta etenemaan keskustaan Roxanen kanssa. Meinasin jattaa kukkaroni bussiin, mutta ONNEKSI satuin vilkasemaan penkin alle just ennen lahtoa, huhhuh. Kaveltiin Tottenham Court Roadilta Westminsterille, eika todellakaan oltu varauduttu siihen nakyyn mika kohdattiin. Tiesin kylla etta porukkaa on ihan yllin kyllin liikkeessa, mutta etta koko paikka oli ihan tukossa 6h ennen H-hetkea!? Ei siina sit muu auttanu kun tunkea itteaan eteen pain pari senttimetria kerrallaan, kunnes paastiin tarpeeks hyvaan paikkaan London Eyen eteen toiselle puolelle rantaa. Istuttiin maralla asfaltilla ja mietittiin etta voi hemmetti, onko taa taman arvoista. Ihmiset kompasteli koko ajan meidan jalkoihin ja tavaroihin, vaikka yritettiin olla mahdollisimman pienia ja poissa tielta. Samalla tien patkalla oli ilmeisesti 150 000 ihmista ja vessoja oli varattu 20kpl. Siis 150 000 ihmista ja 20 vessaa? Jonotin yhteena 2,5h vessaan kahden kaynnin aikana, voi morjens. Meinas loppuu toivo kun eihan siella mitaan varsinaisia jonoja ollu ja piti olla vaan tarpeeks royhkea paastakseen vessaan. Pari tuntia ennen vuoden vaihtumista DJ alko soittaa musiikkia, joka kuulu kaikkialta kaiuttimista. Ihmiset alko tanssimaan ja laulamaan mukana viinakset kadessa ja oli ihan sellanen olo, etta oon jossain festareiden ja kotibileiden valimaastossa. Ihan mahtava tunnelma, vaikka tilaa ei ollu kylla nimeksikaan. Oltiin saatu myos vahan aikasemmin sellaset New Year's Eve -kitit, joissa oli sisalla illan ohjelma, LED-ranneke (joka vilkku musiikin tahtiin, miten awesome), karkkeja ja tietoa illan ilotulituksesta. Lontoossa jarjestettiin siis tana vuonna sellanen ilotulitus, jota ei oo jarjestetty koskaan aikasemmin missaan muualla. Ja mika taa tallainen ilotulitus sit oli? Ne raketit TUOKSU erilaisilta hedelmilta. Ihan hulluu! Minuutti ennen vuoden vaihtumista nahtiin kuluvat sekunnit yhden rakennuksen seinalta ja kymmenen viimeisen sekunnin aikana kaikki laski aaneen ja fiilis oli katossa. Lopulta ilotulitus alko Big Benin kumahdellessa vuoden vaihtumisen merkiksi ja ihmiset huusi, nauro, tanssi ja otti kuvia. Kotimatkaan uppos 4h (yleensa kestaa sielta paikasta kotiin n. 1,5h :D) ja nahtiin vaikka minkalaista kulkijaa. Paras oli kuitenkin tama tapaus, jonka kirjotin myos Facebookiin:

"Eilinen oli uskomaton tuoksuvine raketteineen ja kotibilemäisine viboineen jne, mutta yksi juttu oli ylitse muiden: Oltiin kävelemässä (kuin karjalauma) Trafalgar Squarelle ja siinä jouduttiin sitten vähän väliä odottamaan poliisien toimesta. Joku erittäin humalainen nuori mies (jonka housut oli ratkennu keskeltä takapuolta) voi siinä vähän huonosti ja päätti heikkona hetkenään laatata ihan uskomattoman määrän tavaraa keskelle tietä. Kaikki kanssaihmiset tietysti huomas tän tilanteen ja sen miehen ympärillä oli kunnon tyhjä aukio, koska kukaan ei ymmärrettävästikään halunnu osua siihen oksennuslammikkoon. KUNNES joku tästä oksennusepisodista tietämätön mies päätti käyttää tyhjän tilan hyväkseen ja näin ollen talsi ihan suoraan siihen oksennukseen. Kaikista eniten kuitenkin nauratti se, että kaikki ympärillä olevat ihmiset teki sellasen "OUUUUUUUUUUUUUUU"-äänen kuin sanoen "dude, fuck your life". Ahahahah, naurattaa vieläkin kun muistelen sen miekkosen ilmettä, jolloin hän olosuhteiden pakosta huomasi kahlaavansa nilkkojaan myöten vaaleanpunaisessa tuotoksessa. xD"

Etta sellasta! Viime torstaina taytin 19 vuotta, mutta nyt taitaa olla jo niin pitka raapustus, etta jatan siita kertomisen vahan myohemmalle. Anteeksi tama kuvattomuus, yritan siirtaa puhelimesta kuvia tanne niin pian kun voin. Otin nimittain ihan huikeita kuvia huikeasta ilotulituksesta!

4 kommenttia:

  1. En kestä tota facebook juttua :D Nauroin ikuisuuden itekseni. Voin niiiiin kuvitella kun porukka on sillee ouuuuu jätkä...

    Sun vuodenvaihe kuulostaa ihan superilta. Mulla oli kyl pettymys kun täällä ei juhlittu sitä oikein mitenkään. Saasteiden takia ei oo ilotulituksia ja vaikka baarit ja clubit ja "ulkomaalaiskeskittymät" kuhis porukkaa niin missään ei ollu ees lähtölaskentaa vuodelle! Siis camoon mitä tää on? Vois kyllä ens vuonna sit repästä ja lähteä jonnekin missä sitä vuodenvaihdetta oikeasti juhlitaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha no ÄLÄ! Ja siinä tilanteessa kun ei tosiaan ollu vaan pari ihmistä, vaan varmasti lähemmäs se 40, en kestä :D

      Mitä ihmettä, luulin että siellä ois ollu x3 tsembalot verrattuna Lontooseen!!! Onko siellä sit joku kiinalainen uusi vuosi joskus toiseen aikaan? Onneks siulla oli kuitenkin omat bileet kavereiden kanssa (stalkkasin blogista, hehe), vaikka ois kyllä ollu miustaki vähän lame jos ei kaupungin puolesta ois juhlistettu mitenkään. Pakko kyllä päästä vielä joku vuos uudestaan, ehkäpä nappaan sillon siut kainaloon ja eiku menox? ;)

      Poista
  2. Eikä kuulosti nii ihanalta toi uusvuos tuli kyyneleet silmiin ku luin tota oon nii herkkis tommosissa jutuissa! ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha ihana! :D Kylla siina itellanikin oli vahan pidattelemista, kun oli niin uskomatonta olla siella kaikkien keskella ja tajuta taas kerran elavan unelmaansa.

      Poista