keskiviikko 8. tammikuuta 2014

"Apua mitä pitää pakata mukaan?!?!?111"

Huomasin muutama viikko takaperin, että unohdin ihan kokonaan tehdä lupaamani mitä-pakkaan-mukaan-apua-paniikki -postauksen ennen lähtöä. Ihan ajoissa siis liikenteessä... :D Mutta ajattelin nyt kuitenkin kirjottaa mitä pakkasin mukaan tänne lähtiessäni, jos tästä ois vaikka apua niille tuleville au paireille jotka tätä sattuu lukemaan!

Ihan näin alkuun voin todeta, että älkää edes ajatelko ottavanne mukaan kahta 20kg laukkua. Yhdellä ruumaan menevällä laukulla + käsimatkatavaroilla pärjää yllättävän pitkälle, jos vaan miettii aina kahdesti ennen kuin pakkaa uuden tavaran laukkuun. Karu fakta kun on se, että jokainen au pair hamstraa ihan käsittämättömän määrän tavaraa. Enkä minäkään (valitettavasti) oo poikkeus, sillä reilun neljän kuukauden aikana oon onnistunu kasvattamaan tavaramäärääni 13,5 kilolla (tähän ei oo laskettu alusvaatteita, niskatyynyä, mustia farkkuja, juoksuhousuja, kangaskassia, mitään kosmetiikkaa, tuikkuja + ylimääräistä krääsää). Tungin siis äsken kaikki mahdolliset kamat matkalaukkuun mitatakseni matkatavaravaa'alla niiden kokonaispainon, mutta kaikki tavarat ei edes mahtunu sinne!!!! Apua, paniikki meinaa iskee jo tässä vaiheessa vuotta, kun isoon matkalaukkuun ei mahdu edes kaikki täältä ostetut VAATTEET... Eli toistan: yksi matkalaukku tänne tullessa on tarpeeksi, kesän/puolen vuoden/yhdeksän kuukauden/vuoden/younameit lopussa voikin sitten tuumailla, että tarviiko kaksi vai kolme vai neljä laukkua. :D

Pakkaaminen ei ollu miulle mitenkään erityisen haastava projekti. Alotin pakkaamaan ihan kunnolla pari päivää ennen lähtöä, koska halusin ottaa mukaan vaan tavarat, joita ihan oikeesti käytän. Mutta kuinka ollakaan, oon silti raahaamassa nyt helmikuussa kotiin turhia vaatteita, jotka on roikkunu kaapissa käyttämättöminä siitä asti kun tulin tänne. Jos et oo käyttäny jotain vaatetta aktiivisesti Suomessa, et tuu käyttämään sitä vaatetta yhtään enempää muuallakaan. Matkalaukku sai painaa 20kg, mutta muistaakseni miun laukku paino loppujen lopuksi vaan noin 18kg. Matkalaukun lisäks miulla oli reppu, jossa oli järjestelmäkamera ja tietokone.

Sitten varsinaiseen pakkauslistaan. Tein pari viikkoa ennen lähtöä koneelle samanlaisen listan ja listasin sinne tavaroita sitä mukaa, kun ne pulpahti mieleen. Tää on miun mielestä erinomainen tapa erottaa ne jutut, joita oikeesti tarvitsee verrattuna siihen, että juoksee ympäri huonetta ja heittää kaikki "tätä voi tarvita" -tavarat matkalaukkuun. Miun lista näytti about tältä ja kursivoin kaikki ne tavarat, jotka on nyt menossa takaisin kotiin tarpeettomina:

- Kumpparit, Converset, talvikengät ja Reinot
- Ohut takki ja anorakki (Ostin paremmat takit täältä)
- Kahdet mustat legginssit, yöhousut, juoksuhousut (ostin pienemmät tilalle), haaremihousut, mustat farkut, siniset farkut ja "kerrastohousut"
- Iso comfort huppari ja kaksi muuta hupparia
- Toppi x2
- Kaikki mahdolliset alusvaatteet&sukat, villasukat x3 ja lapaset x3
- Paksu kaulahuivi, ohuempi kaulahuivi, pipo ja jenkkihuivi
- Kangaskassi x2, kettureppu ja pieni laukku
- T-paita x4
- Pitkähihainen paita x4 (joista ainakin yksi lähtee takaisin kotiin)
- Tietokone, kamera, ipod + tarvittavat piuhat
- Adapteri ja alusta tietokoneelle
- Hiustensuoristin, tärkeät korut ja polvituki
- Shampoo, vartalosaippua, deodorantti, kynsisakset, kasvovoide, perusrasva x2, vitalis x2, meikit, hiuslenkkejä, hammasharja, hiusharja
- Päiväkirja, vihko, kirja ja penaali
- Vakuutuspaperit, passi, tilinumero, avainlukulista x2, eurooppalainen sairaanhoitokortti
- Tuliaiset host perheelle (Tatu ja Patu This Is Finland -kirja, suklaata ja salmiakkia)
- Xylitol pastillirasia x2, purkkapussi x2, suklaalevy x3, salmiakkipastillirasia, turkinpippuripussi
- Kavereilta 18v lahjaksi saatu Ilon Purkki (<3) ja äidin antama avaimenperä

Siinäpä ne taitaakin olla kaikki! Toivottavasti tästä on jollekin jotain apua pakkaamiseen. :)

Ps. Yleensä kuulee ihmisten sanovan, ettei kannata ottaa mukaan hirveesti kosmetiikkaa jne kun tulee kuitenkin ostettua tilalle uusia. En ole samaa mieltä! Mieluummin hamstrasin Suomesta mukaani ne lempparituotteet, koska ekoina päivinä miulla oli muutakin stressattavaa kun meikkivoiteen/naamarasvan/ripsarin/kajaalin loppuminen. Niitä uusia tuotteita kerkee kuitenkin ostaa ihan mielin määrin vuoden aikana, eikä vakkarirasvoista - ja meikeistä oo ainakaan mitään haittaa. Ne ei laukussa paljoa paina, mutta toi ainakin miulle jostakin syystä tosi paljon turvaa.

Pps. Haluutteko että teen samanlaisen listan niistä jutuista, jotka oon ostanu täältä?

Ppps. Oon käyttäny copy + paste -tekniikkaa jokaisen ä:n ja ö:n kohdalla. Just to let you know

9 kommenttia:

  1. Mie oon kyllä vaatteiden kanssa sammaa mieltä, jopa osan niistäki mitä ylleensä käyttää niin ois voinu kyllä vaan jättää kotiin nimimerkillä toinen kerta tällä tiellä ja taas liikaa tavaraa. Rasvat ainakin tosiaan kanttii munki mielestä ottaa kotoa mukkaan ku ei voi olla varma saatavuudesta uuessa paikassa ja itestä oli mukava näin herkkäihosena ottaa mukaan shampoo ja hoitoaine että on ainakin niiden loppumiseen asti aikaa ettiä ja tutustua, että mitä täkäläistä tuotetta voi sitten käyttää. Ja sitten jos tulee kavereita tai sukulaisia käymään niin tuputtaa niitten mukana maholliset (ja mahollisimman paljon) turhat tavarat takasin kotia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, en vois elaa ilman tuota yhta rasvaa jonka nimea en nyt tahan hataan muista! :D Mutta se on tehty vissiin Suomessa, joten sita ei taalta saa yhtaan mistaan...

      Poista
  2. Tuo on niin tottta, että kahen 20kg laukun ottaminen on ihan turhaa. En tajua kuinka paljon jotkut luulee tarvihtevansa tavaraa ettei ne muka yhteen isoon laukkuun mahtus. Tästä kirjotuksesta tuli muuten mieleen, että vois kyllä laittaa pinoon kaikki aupparoinnin aikana ostetut vaatteet (+KENGÄT!! yms tavarat) ja kattoo että minkä verran sitä on kertyny. Se tavaramäärä saattaa yllättää, vaikka tuntuuki koko ajan siltä että "eihän tässä oo paljon mitään tullu ostettua, pari juttua vaan". Eipä. Onneks käyn vielä Suomessa ennen sitä lopullista sinne menoo niin voi jo viiä osan tavaroista aiemmin pois. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ees ymmarra, etta miten ihmisilla loytyy ns. pakollista tavaraa 40kg edesta :D Tai siis tuskin kukaan nyt mitaan huonoa tavaraa haluaa mukanaan raahata. Onneks saan roudattua jo nyt aika paljon tavaraa pois taalta, vaikka onhan tassa viela sitten sen visiitin jalkeen puoli vuotta aikaa haalia omaisuutta... Pitaa kutsua paljon kavereita kaymaan niin niiden mukana voi kuljettaa taas osan pois!

      Poista
  3. Oi, kiva postaus! :) Tietää vähän mitä itse kannattaa ottaa mukaan sit kun on lähdön paikka. Toi turhien tavaroiden pakkaaminen on niin tuttua - jo kun lähtee etelänlomalle niin ajattelee että "no tätä ois kiva käyttää siellä sitten kun en sitä täällä kotona käytä koskaan". WRONG. Mutta kivajuttu tää lista! Oon samaa mieltä tosta kosmetiikasta sun muusta. Mä ainakin oon vannoutunut Lumenen käyttäjä (okei, on mulla muutakin) mutta ompa ihana sit kun ei tarvi metsästää mitään uusia puteleita ja ettiä oikeaa sävyä jne. Ite ainakin meikkaan harvoin kunnolla ni ei tuu kyllä matkalaukku mistään meikeistä täyttymään.... Enempi ehkä Fazerin sinisestä... :D Ja tee ihmeessä semmonen postaus että mitä oot sieltä ostanu? Mietitkö koskaan ku shoppaat siellä että "no en nyt osta kun tää pitää kuitenkin raahata mukaan kotiin"? Ite en kyllä vuotta pärjäis ostelematta kaikkea (varsinkin kun on nähnyt Primarkin omin silmin....) vaikken mikään himoshoppaaja ookkaan :D Ehkä nää mun selitykset riittäis nyt..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kommentti, tuun oikeesti tosi iloseks aina kun ihmiset jaksaa kommentoida jotain! Kiitos. :)

      Haha joo, tuttu tunne.... Mutta jotenkin tanne lahtiessa oli heti sellanen olo etta pitaa jattaa kaikki turhakkeet pois, eika se tuntunu ees erityisen haastavalta. Mutta fazerin sinista kannattaa hamstrata, vaikka sita kylla saa taalta ainakin merimieskirkolta! En sit tiia miten kallista se on siella (ostan suomikamaa aina tuolta suomikoululta missa opetan ja siella fazerin levy maksaa 3,2 puntaa). Enka ikina mieti etta naah en osta kun en haluu raahata Suomeen, kun miulla kerrankin on ihan yllin kyllin rahaa kayttaa ja ostaa vahan kalliimpiakin vaatteita. En yleensakaan osta mitaan "taa on ihan ok"-vaatteita, joten ihan hyvilla mielin oon kuluttanu torkeet maarat rahaa kun tiedan etta kaytan niita vaatteita pitkaan. :D

      Ps. Primark on paha paikka :----D Sielta saa niin jarjettoman halvalla varsinkin alusvaatteita + sukkia ja laatu on ihan sama mita muuallakin!!!

      Poista
  4. Tykkäskö lapset tatu ja patu kirjasta? Oon aikeissa ostaa mun host lapsille samanlaisen (mut ruotsiks koska ruotsiin menossa) ni mietin onko se hyvä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tykkäs kyllä kovasti! Se on tosi hauska ja siellä on vaikka mitä mielenkiintoista pientä informaatiota, muukin host perhe on sitä lueskellu. :)

      Poista
  5. Voisin itekin harkita Tatu ja patu suomi kirjan ostoo tuleval hostperheel! :) Viime hostperheen 7v pojalle vein ison Angry birds pehmon ja opetin sitä pelaa netis Angry birdsii. Tykkäs kovasti :)

    VastaaPoista