lauantai 11. tammikuuta 2014

"Meillä on fyrkkaa päällä ja rakkaus riittää/Lähde minun kelkkaan, kyydit on hyvät/Mä en puhu saksaa, mut englanti sujuu/Sitä paitsi kotimaa on pysyvä tunne, voidaan tulla tänne takasin ja perustaa perhe"

Moi taas! Ihan alkuun haluun sanoa, etta oon tosi onnellinen kaikista kommenteista joita saan. Niista tulee aina hirvittavan hyva mieli. Kiitos siis kaikille kommentoijille, teidan takia jaksan kirjottaa useammin kun kerran kuukaudessa!

Mutta, kuten ehka instagramista huomaa, meilla oli tanaan agenttibileet. Jackilla oli synttarijuhlat kavereille ja meno oli aika villia... Host vanhemmat oli tilannu netista jonkun Gabbyn vetamaan agenttijuhlia ja se nainen oli ihan huippu. :D Suurin osa juhlavieraista oli myos pukeutunu asiaankuuluvasti, kerrankin ihmiset noudatti teemaa! Nyt oon iskeny naamaan vegepizzaa (en oo syony pizzaa viiteen kuukauteen), kokista ja ihan allomakeeta suklaakakkua. Tasta on hyva jatkaa herkutonta elamaa! Herkut voinkin korvata kiinalaisella ruoalla, jota himoitsen nykyisin ihan liian usein... Kaytiin taas eilen kiinalaisessa syomassa host perheen kanssa ja vedin vaihteen vuoks kylla navan ihan tayteen. Steamed rice + prawns + Chinese mushrooms + bamboo shoots = <3

Nyt oon epatoivoisesti yrittanu etsia reittiohjeita Hatfieldin jobcentreen. Meen siis haastatteluun National Insurance Numberia varten (voisin seriously jaada vaikka asumaan tanne nyt kun saan tuon NIN:in...) Hatfieldiin, joka on...jossain. En oo ikina kayny siella, en tieda missa se on, en tieda miten paasen sinne. Tiedan vaan sen, etta miun pitaa olla siella 21.1. klo 11:15. National Insurance Number tarvii taalla, jos haluaa tyoskennella. Au pairit ei tarvii sita, mutta mie tarviin sita suomikouluun + siihen satunnaiseen lastenhoitoon. Miun piti ensin soittaa jonnekin, jossa ne otti kaikki miun tiedot ylos ja varas sitten haastatteluajan. Jouduin tavaamaan sukunimeni kolme kertaa, koska se nainen luurin toisessa paassa oli ihan confused. :D Eika mikaan ihme, Suomessakin joudun yleensa toistamaan sukunimeni vahintaan kerran ennenkun se menee oikein.

Kohta on enaa kuukaus siihen, etta paasen kotiin! En kesta, valilla oon niin tohkeissani etten saa oisin unta. Ikavoin Suomesta niin paljon kaikkea ja tulee varmasti olemaan ihan hirveen kova paikka lahtee tanne Lontooseen viela takaisin sitten viikon jalkeen. Tassa kuitenkin asioita, joita haluan tehda Suomessa:

NITRON KANSSA LENKKEILY

Miulla on ihan hirvee ikava meidan koirua ja haluun viettaa hirveesti aikaa sen kanssa, ensimmaista kertaa puolen vuoden jalkeen. Ikavoin myos meidan lahimetikkoa (Utran harjua), pienia metsapolkuja, luonnon tuoksua, hiljaisuutta. Joten haluan yhdistaa Nitron + metsassa samoilemisen!

KIRPPAREILLA RAVAAMINEN

Myonnan ihan suoraan, etta oon hirvee kirppishai. Lemppariostoksia on kangaskassit (aiti, et voi luoda minuun pahaa katsetta ruudun lapi) ja yltiorumat vaatteet. Oon hamstrannu kirppiksilta niin hirveeta kamaa, etta ei oo tosikaan. Mutta oon tehny myos ihan hillittomia loytoja! Ennen tanne lahtoa miun vaatteista ja tavaroista noin 95% oli hommattu kirppareilta. En muista millon viimeks oon ostanu Suomesta jotain vaatekaupoista, en vaikka yritan kovasti miettia. Taalla onkin sit ollu aika hankala tilanne, kun eihan taalla mitaan samanlaisia kirppareita oo! On vaan charity shops, jotka on ihan kuraa. Niista saa kylla kirjoja ja cd-levyja halvalla, mutta vaatteet on hirveita rytkyja tai sitten ihan ylihinnoteltuja. JOTEN hypin jo nyt innosta kun edes ajattelen sita hetkea, kun astun sisaan valintakirpparille/joen jattikirppikselle. Ah, odotan sita hetkea!

SUOMALAISEN RUOAN SYOMINEN

Raejuusto, ruisleipa kaikissa muodoissa, aitin tonnikalavuoka, ihme kreikkalainen vuokaruoka (kylla te aiti ja isi tiiatte), suomalainen maito normaalissa tolkissa, xylitol pastillit, purkka, mummin perunamuussi&kalapihvit&valkokastike, mummin ruoka ylipaataan (mummi oot rakas<3 ja ukki myos!), OLTERMANNI, dipit, viilit, maukas kraanavesi (ignoraan bensasotkun :D), piima... Mie kaipaan niin jarjettoman paljon suomalaista ruokaa. Ette oikeesti voi ymmartaa, ennenku lahette ite pois Suomesta!

JOENSUUN BAARIEN LAPIKAYMINEN

En oo kayny taalla viihteella yhtaan kertaa. Rakastan Kerubia ja kreisibailaamista = noloja tanssimuuveja, halpoja fisuja, naurua, hauskanpitoa, Jetin irmaa, samoilemista ulkona baarista toiseen. En oo mielestani ollu ikina mikaan baari-ihminen, mutta nain sita vaan huomaa kaipaavansa ihan outoja asioita, joista ei oo ennen pahemmin valittany. Tosin Kerbasta oon tykanny aina, varsinkin Lauantaidiskosta!

Naiden lisaks haluun tietysti viettaa aikaa perheen, poikaystavan ja parhaiden kamujeni kanssa, mutta en kuitenkaa viittiny niita nyt erikseen tuohon listata. Varmaan on ihan itsestaan selvyys, etta kaikkein eniten innoissani oon laheisteni nakemisesta! En oo ikina ollu nain pitkaa aikaa pois kotoa ja valilla unohdan, milta tuntuu olla kotikotona. Kamalaa. :( Mutta joka tapauksessa, kaivoin ihanan turkoosin matkalaukkuni kaapin peralta jo viikko sitten. Ehka vahan aikaista joo, mutta tuntuu lohdulliselta nahda matkalaukku puoliksi taynna. Mie tuun kohta kotiin.

9 kommenttia:

  1. Haha toi Joensuun baarien läpikäyminen :D I feel you! On mullaki ollu nii hurjia perjatai-iltoja et on tullu Kerubi sun muut mestat mieleen :) Voi apua, nauti nyt vikoista viikoista!!

    VastaaPoista
  2. Haha Kerubi on ihan voittamaton! :D Yritän kyllä nauttia vikoista viikoista, on vaan jotenki hankalaa kun tiedän olevani täällä vielä puol vuotta tuon suomiloman jälkeen. :D Mutta eiköhän se tästä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mut ajattelet vaa siihen suomilomaan etkä yhtään sen pidemmälle (; Ite en kyllä moiseen kykenis, jos menisin kotii nii en pystyis tulee enää takas, mut tsemppiä!:))

      Poista
    2. No joo en miekaan ois varmaan kykeneva tulemaan enaa takasin, jos asusin USA:ssa asti! Tasta meilta menee kuitenki vaan se 2,5h lentokoneella, joten on koko ajan jotenkin lohdullista tietaa etta jos haluaa kotiin hetinyt niin se onnistuu aika helposti. :D

      Poista
    3. Se on kyllä oikeesti aika hirveetä, kun käy välissä kotona ja sit joutuu lähtee takasin... Ite olin siis joulun aikaan noin pari viikkoa Suomessa, enkä jotenkin yhtään ollut tajunnut (vaikka kaikki varoittelikin), että olisi NIIN kamalaa lähteä sitten taas ja hyvästellä kaikki uudelleen. Itekin oon tosi perhekeskeinen, ja juuri omalle perheelle heippojen sanominen oli oikeasti ihan kamalaa. Heittämällä yksi mun elämän rankimmista päivistä :( Mutta joo, nauti Suomilomasta ja tsemppiä!

      Poista
  3. Hei sun blogis on aivan törkeen hyvä, tässä yks ilta hujahti kaikkien postausten läpikäymisessä :D Ite just pitkän pohdinnan jälkeen päätin että kunhan selätän kirjotukset niin laitan perheen etsinnän käyntiin ja vietän osan ens vuodesta au pairina, toivottavasti Lontoossa! Oliko sulla Lontoo ihan ykkösenä kohteena ja etit perheitä vaan sieltä vai päädyitkö sinne "vahingossa"?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kamu! Mie halusin vaan Lontooseen, joten kattelin vakavissani vaan lontoolaisia perheitä. Tänne haluaa kuitenkin noin satamiljoonaa muutakin ihmistä, joten kannattaa olla apajilla tarpeeks ajoissa! Oon kuitenkin erittäin tyytyväinen siihen, etten luovuttanu tän kaupungin suhteen vaikka välillä tuntu etten ikinä löydä perhettä täältä. Lontoo on lunastanu kaikki miun odotukset ja paljon muuta, joten en voi edes kuvitella olevani missään muualla.

      Eli suosittelen kyllä lämpimästi! Tsemppiä kirjotuksiin ja perheen etsintään. :)

      Poista
  4. Ei muuta kun että suomalainen ruoka on<3<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ala muuta sano! Raejuusto, punajuurisalaatti, karjalanpiirakat...<3 Suuntaan varmaan heti Joensuussa isoimpaan mahdolliseen kauppaan ostamaan hyllyt tyhjaks :D

      Poista