tiistai 30. heinäkuuta 2013

Oh you can have it all and wrap it in the world, you can have everything

Herätessäni tänään aamulla ensimmäinen ajatukseni oli "ei hemmetti, muutan ihan oikeasti Lontooseen". Oon siis ilmeisesti alkanu ehkä sisäistämään sen faktan, että lähtö on tänään tasan kuukauden päästä. En enää sahaa olotiloissani pelkästään väliä kauhu - paniikki, vaan ajatus lähtemisestä tuntuu jo ihan varovaisesti hyvältä. Hyvältä.



Haaveilin ja unelmoin tästä niin pitkään, että on vaikeeta ymmärtää että kohta sitä mennään. Muistan pari vuotta sitten selailleeni perheitä jollain au pair-sivustolla mahanpohja täynnä lepattelevia perhosia. Matka tähän pisteeseen ei oo todellakaan ollu ihan niin helppo mitä luulin sen olevan, tai mitä suurin osa auppariblogeista voisi päätellä. Näin melkein puolen vuoden ajan ihan hirveästi vaivaa, käytin paljon aikaa ja energiaa sähköpostiviestien/esittelytekstien kirjoittamiseen ja perheiden etsimiseen ties mistä. Mulla oli siis profiili Aupair worldissa, jota ilmeisesti suurin osa au paireista käyttää etsiessään perhettä ja sieltä myös minä löysin oman perheeni. Profiilissani lupasin viisi erinomaista suositusta, käytin sujuvaa englannin kieltä, lisäsin monipuolisesti kuvia itsestäni, kerroin selkeästi itsestäni ja lapsenhoitokokemuksestani/miksi haluan lähteä au pairiksi jne, mutta silti koko tänä aikana vaan kolme perhettä otti oma-alotteisesti muhun yhteyttä. Tähän tosin varmasti vaikutti se, että etsin lähtökohtaisesti perhettä ainoastaan Briteistä, mutta tuntuu silti jotenkin uskomattomalta että joillekin perhettä etsiville au paireille satelee perheiltä satoja kirjeitä.



Lähteminen ei oo siis ihan niin helppoa kaikille ja osa joutuu tekemään paljon enemmän töitä kun toiset, mutta oon ihan varma että suurinkin vaivannäkö palkitaan lopussa. Tiedän miten turhauttavalta ja kamalalta tuntuu, kun perheet ei vastaile viesteihin (vaikka näet että viestisi on kyllä luettu), perhe-ehdokkaat hylkäävät kerta toisensa jälkeen sanoen "I'm sure you will find a family really soon" ja kun joutuu miettimään jääkö pitkäaikainen unelma sittenkin toteuttamatta. Mutta te jotka olette vielä vailla perhettä - älkää kuitenkaan luovuttako! Jokaiselle löytyy varmasti juuri oikea perhe kun sitä vähiten odottaa.

Kuvat on otettu tumblrista

16 kommenttia:

  1. Muakin ihmetyttää toi "satojen kirjeiden saanti". Kyllähän muhunkin otettiin jonkun verran oma-aloitteisesti yhteyttä - suhteellisen kämäsestä profiilistani huolimatta -, muttei todellakaan voida puhua edes kymmenistä perheistä! Lisäksi suurin osa näistä pyynnöistä tuli Euroopan alueelta, vaikka olin suoraan profiilissani ilmaissut haluavani Aasiaan.

    Kai se sitten on ihan puhtaasti kiinni siitä mitä perheet etsii? Pitää erottua niistä sadasta muusta hakijasta tavalla tai toisella, mikä sitten onkin vaikeampaa kun kaikilla on samanlaiset haaveet ja samantyyppistä kokemusta. Huomasin että harrastukset vaikuttaa TOSI paljon. Mulle ei tainnut tulla yhtäkään yhteydeottoa perheeltä missä oltaisiin pelattu jalkapelloa tai soitettu pianoa, mutta niitä maalaavia ja lukevia lapsia löytyi sitten senkin edestä. Useimmat lapset tuntuu jotain muuta kuitenkin harrastavan niin kai se on sitten vaan luonnollista että yritetään löytää aupair, jonka intressit osuu mahdollisimman hyvin yksiin :)

    Tulipa romaani. Mutta sitä piti vain sanoa, että nauti vikasta kuukaudestasi Suomessa! Lähtö tuntuu päivä päivältä hienommalta ja äkkiä huomaat että siihen on aikaa jäljellä alle viikko :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo! Mietiskelin tässä myös sitä vaihtoehtoa, että voiskohan sit olla että näissä "sata kirjettä"-tapauksissa ei oo laitettu ollenkaan minkäänlaista maa- tai aluetoivetta. Tosin tuntuu silti uskomattomalta, koska suurin osa perheistäkään ei oo saanu sataa kirjettä au pair ehdokkailta... No mutta, yksikin perhe voi olla riittävästi. :)

      Romaanit on just jees! Mutta kiitos, meinaan kyllä nauttia ihan täysin rinnoin (vaikka en vieläkään ihan tajua että OIKEESTI lähden, ei oo mikään paniikki esim. hoitaa tärkeitä asioita tai muuta...). Toivottavasti ois hyviä ilmoja vielä tässä niin kerkeis nauttia Suomen ihanasta kesästä ennenkun lähden syksyä karkuun.

      Poista
  2. Moi :) Tulin tänne vastaamaan siihen sun kysymykseen että varmasti sen näät :) Mut siis asun sellasessa tosi pienessä kylässä. Lähin iso kaupunki on Peterborough eli asun aika itä-englannissa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Haha, kyllä mie oisin sen vastauksen sieltä sinunkin blogistas stalkannu. ;) Mutta kiva kun tulit kuitenkin vastavierailulle!

      Ja hm okei. Ootko viihtyny siellä miten hyvin?

      Poista
    2. Haha :D Oon viihtyny täällä kyl tosi hyvin, ainaki tähän mennessä. Oon ollu vasta 19 päivää... Tykkään tosi paljon tästä ilmapiiristä ja siitä kun saa moikata kaikkii tuntemattomiakin yms. Ainoo huono puoli on et täällä ei asu lähellä muita au paireja.... Mutta tykkään tästä perheestä tosi paljon :)

      Poista
    3. Nonii, vuosi vasta aluillaan! Tuskin maltan ite odottaa, että pääsen sinne ja oikeesti puhumaan ENGLANTIA. Hyvä että oot löytäny hyvän perheen, se on kuiteski omasta mielestäni aika peruskivi siellä kun oma perhe on niin kaukana. :) Miten pitkä matka sieltä sun paikasta on esimerkiks Lontooseen, osaatko yhtään sanoa?

      Poista
    4. Niinpä! Niin koska sä lähdetkään? :) Se on ihanaa kun saa puhuu englantii ja jos vaikka menee kävelyllekki ni vastaantulijat moikkailee ja saattaa jäädä niiden kanssa juttelee :DDDD
      Joo oon samaa mieltä tosta että hyvä että on hyvä perhe ku oma perhe on niin kaukana. Ois ihan hirveetä olla jossain missä ei tuntis että on kotona, ja ei tykkäis ollenkaan.
      Junalla kestää tunti ja vartti Lontooseen, eli ei paha :)

      Poista
  3. olipa jännä lukea tätä sun blogia, meillä on mennyt jotenki tosi samanlaisesti tää hakuprosessi: mäki etin monta kuukautta perhettä ja tosi harva perhe otti ite yhteyttä, mäki lähden kuukauden päästä ja sä näytät myös asuvan aika lähellä tuolla Lontoossa :D Tuun siis itekki asuun pohjois-Lontoossa:) mutta tosi kiva blogi, jään seuraileen!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha mitä! :---D Tämähän on kuin tähtiin kirjoitettua... Missä päin Pohjois-Lontoota tuut asumaan ja mikä päivä sun lento lähtee? Ja minkälaiseen perheeseen meet!

      Poista
    2. no niinpä!:D mä asun sellasessa paikassa ku Watford=) Lennän tämän kuun viiminen päivä Helsinkiin täältä Oulusta ja 1.9. on lento sinne Lontooseen. (apua nyt vasta tajusin että lähen matkaan jo tässä kuussa!!) Ja perheessä on vaan äiti ja 5v poika jotka on suomalaisia=) Mulla on enkku aika huono niin ihan hyvä että perhe on suomalainen ja enkkua saa sitten puhua talon ulkopuolella=) Millon sä siis lennätkään sinne Lontooseen päin? Ei vitsi ootan kyllä niin innolla siellä asumista, oon halunnu jo monta vuotta KÄYDÄ Lontoossa ja nyt pääsen sinne tekemään ''töitä'' ja elämään semmosta normaalia arkielämää, osaat varmaan samaistua tähän innostukseen;D!

      Poista
    3. Katoin google mapsista ja tadaa, Watford ja Barnet on tosi lähekkäin! :----D Ja kuulostaa kyllä tosi ihanalta pieneltä perheeltä ja oon ihan satavarma että saat puhua englantia ihan miten paljon tahansa, se kaikki on asenteesta kiinni ja pitää vaan uskaltaa avata sanainen arkkunsa. :) Mulla lähtee lento Lontooseen 30.8. eli damn, ei ihan menny yksiin nää suunnitelmat haha. Ois ollu kiva jos ois ollu joku kaveri siellä lennolla, en oo ikinä lentäny yksin ja lisäks oon tuijotellu sitä lentoturmatutkintaa eli kaikki kauhuskenaariot oon käyny läpi päässäni jo nyt tuhat kertaa...

      Ja voin todellakin samaistua tuohon innostukseen! Oon niiiiin monta vuotta vaan miettiny että ei hitto haluun kyllä kokea Lontoon, se on niin iso että jokaselle on varmasti jotakin. Meinasin jo luopuu toivosta kun ei host familya alkanu löytymään just Lontoosta, mutta onneks kaikki meni better than expected!

      Poista
    4. nojooo olis ollu mahtavaa jos olisit sattunu samalle lennolle! nimittäin mullaki on eka lento yksin sitten edessä ja mulla on jonkin tasonen lentopelko... On tullu tutuksi tuo lentoturmatutkinta ohjelma :D Joku pieniki turbulenssi ilmassa saa mun sydämmen hakkaanXD pitää vaan asennoitua siihen että ne lennot menee ihan hyvin!!
      Ja hei, sittenku ollaan molemmat päästy englantiin nii olis kiva nähä, kun kerta asutaan aika lähekkäin! Lontoo niin iso paikka että vaikka asuis samassa kaupungissa niin välimatka voi olla monta kymmentä kilsaa.:D

      Poista
    5. Pistää vaan silmät kiinni kun kone nousee ja yrittää olla ajattelematta että on 10km korkeudella aivan jäätävän painavassa metallimötikässä.... :----D

      Ja todellakin ois kiva nähdä! Voit lisätä vaikka miut facebookissa kavereihin niin on vähän helpompi olla yhteyksissä. :) Eti vaan nimellä Milla Kormilainen, oon maailman ainut ihminen tuolla nimellä joten pitäis löytyä!

      Poista
    6. juu lisäsin sun facessa kaveriksi, sellä on helpompi jutella tosiaan!! ja laitoin sulle haasteen, voit lukea sen täältä: http://emiliaenglannissa.blogspot.fi/ :) (tein itekki blogin että esim. sukulaiset voi lukea mun seikkailuista:D:D)

      Poista
  4. Mulla löytyis sulle haaste mun blogista :-)!
    http://andependant.blogspot.co.uk/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho unohdin vastata tähän, mutta kiitos haasteesta! Huippuja kysymyksiä ;---)

      Poista